Nachtleven op Heijplaat

Heijplaat is een rustig dorpje tussen de havens van Rotterdam. Het is er overwegend goed toeven. Heijplaat wordt ook wel eens een goed verstopt geheim genoemd en velen die er voor het eerst komen zijn aangenaam verrast. Het is rustiek te noemen terwijl op een steenworp afstand van de huizen het hart van de wereld economie klopt. Het hart bromt, bonkt, piept, knarst en kan af en toe flink op hol slaan.

Heijplaat kent qua hinderwetgeving zg. opgerekte waarden. Dat komt omdat Heijplaat al bestond voordat ze de hinderwet uitgevonden hebben. Er mag hier dus wat meer omgevingslawaai zijn. Natuurlijk moeten de bedrijven aan die normen voldoen, maar de wet bepaald niet hoeveel geluid een schip mag produceren. Een schip produceert zg. nestgeluiden en die vallen buiten de regels die de hinderwet dicteren. Een vreemd hiaat in de wetgeving, maar elke gezond denkende Nederlander weet dat wat dat aangaat ons overgereguleerde landje wel meer scheve regeltjes kent waar vooral de gewone burger vaak de dupe is.

Wil je Heijplaat echt leren kennen? Ga er eens een keer overnachten en proef en hoor wat het is om midden in het kloppend hart van de wereldeconomie te leven.

Iemand neemt u mee met de camera in de aanslag, 9 minuten nachtleven op Heijplaat....en.....nee....er is niets mis met uw geluid en gelukkig is het niet elke nacht feest. Veel kijk en luister plezier. klik hier