STADSWANDELING

Heijplaat is één van de best verstopte geheimen van Rotterdam. Het dorp is een rustieke oase midden in het tumult van de Stadshavens van Rotterdam. Door de bijzondere architectuur, karakteristieke sfeer van een 100 jaar oud tuindorp met een rijke cultuurhistorisch achtergrond, is de status van bescherm stadsgezicht nog slechts een kwestie van tijd. Stadshavens is een gebied “in transitie“. Het oude maakt hier plaats voor het nieuwe. U kent Rotterdam nog niet als u nog nooit op Heijplaat bent geweest.

Nico Prins, de Verhalenman of stadsvertellert

  • verzorgt stadswandelingen over Heijplaat en de RDM.
  • maakt een guided tour tot een bijzondere beleving
  • zorgt dat u Heijplaat leert kennen en nooit meer vergeet
  • is ter zake kundig betreffende de transitie van het gebied
  • plaatst voor u Heijplaat/RDM in een groter plaatje als het gaat over duurzaam ontwikkelen

Nico is meer dan tien jaar intensief betrokken geweest bij de herstructurering van het dorp. Hij kent zijn stad goed en kent vrijwel alle ins en outs van het herstructureringsproces van het gebied. Nico heeft een nuchtere kijk op zaken en is een soepele en ervaren verhalenverteller, zodat hij zonder problemen een logisch en begrijpbaar verhaal weet te vertellen over dit stukje Rotterdam in Transitie.

Nico vertelt het hele verhaal. Zowel de voor en de nadelen als de successen en de mislukkingen uit het gebied komen aan bod. In het verhaal over de transitie van het gebied weet hij als geen ander Rotterdam in het wereldplaatje te passen en verbindingen te leggen. Hiermee schetst hij gedurende de stadwandeling een duidelijk totaalbeeld van duurzaam herstructureren in de meest innovatieve stad van Europa. 

Door zijn lange ervaring als professioneel entertainer kan hij tijdens de rondleiding op elk gewenst moment uitgebreid ingaan op opmerking en vragen uit de groep zonder dat het hem afleid van het hele verhaal wat hij te vertellen heeft over dit bijzondere gebied.

U kunt het verhaal ook op een ander manier beleven. Het kan bv. ook met ondersteuning van beeldmateriaal in samenwerking met Stichting Historisch Heijplaat, of onder het genot van een uitstekende maaltijd of borrel, het is allemaal mogelijk.

Ook verzorgt Nico uitgebreide rondtoeren door het havengebied terwijl de geschiedenis en de ontwikkeling van Rotterdam wordt verteld met indien gewenst picknick op bijzonder plekjes of een nachtelijke tocht naar een betoverend lichtenspel in surealistische landschappen.

bel of mail voor informatie naar de mogelijkheden:

Nico Prins
Sirrahstraat 3
3089 PS  Heijplaat
tel 06 111 01 854
email info@heijplaat.com

Leuke reactie van een oud Heijplater die tijdens een in 2015 gehouden reünie werd rondgeleid door Nico:

Hoi Nico, wil jou even bedanken , voor de moeite die je deed, voor ons even rond te leiden op zaterdag Heijplaat , alle herinneringen die ik nog had, kwamen als n echte film weer voorbij...en het klopte helemaal . Ondanks de veranderingen die ik heb gezien, blijft het de Heijplaat zoals die is , en was in mijn beleving, nu en als kind. Nogmaals dank. En heel veel groetjes ...M