Werkhaven

De Werkhaven wordt eigenlijk alleen maar gebruikt als parkeerplaats voor allerlei drijvend goed zoals pontons, bakken, kraanschepen en meer onduidelijke drijvend werktuig. Er zitten bedrijven rond de Werkhaven zoals op- en overslag van grint en stenen.

Als we gaan zoek naar de geschiedenis van de Werkhaven, komen we automatisch terecht bij de geschiedenis van de Heijsehaven. Voor het eerst in 1923 komen we een kaart tegen waarop het begin van de havens te zien is. De beide bekkens op de kaart hieronder zijn uitgegraven in buitendijks gebied dat voorheen de Buitengorzen werd genoemd.

De Werkhaven zoals die nu is zien we voor het eerst op een kaart van 1941. De haven is aangelegd voor en door de Duitsers, die er voor gezorgd hebben dat de Werkhaven zijn huidige vorm heeft. Ook de Heijsehaven is tegelijkertijd aangepast aan de behoefte van de Duitse marine.

De bovenstaande kaartjes spreken voor zich.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!