Masterplannen, structuurvisies enz

Tijdens de herstructurering van het dorp zijn er heel veel masterplannen en structuurvisies gemaakt en ideeën ingediend die nu zo goed als allemaal ergens achter in een kast liggen of in de prullenbak zijn verdwenen. Ze liggen niet eens meer onderin de spreekwoordelijke la. Daarmee zijn hoogstwaarschijnlijk ook de afspraken vergeten die gemaakt zijn en de inzichten verdwenen die gegroeid zijn in de tijd van de vele overleggen tussen de partijen die bezig waren met de herstructurering. Jammer, maar dat blijkt dus een normale gang van zaken te zijn. Het nadeel is dat er veel kennis verloren gaat en het groeiproces niet door gaat. Het voordeel is dat er nu gewoon met een schone lei weer opnieuw begonnen kan worden.

Wat opvalt is dat die door de professionals, mensen die betrokken zijn bij de herstructurering omdat dat nu eenmaal bij hun betaalde functie hoort, hier weinig moeite mee hebben. De enorme hoeveelheid plannen en visies die op papier gezet zijn en keer op keer weer doorgesproken werden, bijgesteld en nog eens doorgesproken zijn om vervolgens tot afspraken te komen, zetten zij gewoon opzij en gaan gewoon over tot de orde van de dag zoals die vandaag gedicteerd wordt. De bewoners die altijd al die jaren van de herstructurering als vrijwilliger aan tafel hebben gezeten, avond na avond de ontwikkeling van hun dorp op de agenda hadden staan, zijn op de enkele uitzondering die de regel bevestigd, allemaal van het toneel van Heijplaat en de herstructurering verdwenen. Zij dachten altijd mee, of het nu ging over groen, energie, leefbaarheid, voorzieningen, overlast, ze waren serieus begaan met hun dorp en zij hebben als enige partij de complete dossierkennis omdat zij te maken hadden met elk aspect van de herstructurering en alle partijen die daar een inbreng in hadden. Met is ook heel veel van de opgedane kennis, ervaring en geleerde lessen verloren gegaan.

In en ander bericht op deze site plaatsen we bestemmingplannen, structuurvisies, onderzoeken en verkenningen uit de tijd van de herstructurering van het dorp tot nu toe. In dit bericht gaan we voor de meest recente, zodat u op de hoogte wordt gebracht over de huidige zaken in de ontwikkeling van het dorp. De belangen van de bewoners worden behartigd door stichting Wijplaat. Let wel, bestemmingsplannen worden in een ander bericht geplaatst. Vergunningaanvragen kunt u vinden op https://heijplaatonline.com/category/omgevingsvergunning/

Masterplan Buitenruimte+inrichtingsvisie Oude Dorp 6 december 2018 klik hier

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!