Geleerde lessen IKS

Eén van de grote ambities in de herstructurering van Groot Heijplaat was om van RDM/Heijplaat een energieneutraal gebied te maken. Het streven was om in 2020 in elk geval een heel end op weg te zijn met de uitvoering van dit grote plan. Deze ambitie werd gedragen door alle partijen die bij de gebiedstransitie van Stadshavens betrokken zijn.

In 2010 kwam er een financiële impuls. Er kwam veel geld vrij voor een onderzoek om te kijken wat er nodig was om de ambitie energieneutraliteit van het gebied, waar te maken. Het uitgangspunt was dat het gedragen moest worden door de bewoners. Een verplichting daarin was dat er een kennisagenda moest komen met conclusies en aanbevelingen. Het onderzoek en de kennisagenda zijn uitgevoerd door de Hoge School Rotterdam. Naar aanleiding van het onderzoek naar het reilen en zeilen binnen het IKS project is een kennisagenda samengesteld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!