Havens rond Heijplaat

Heijplaat is een dorp aan de rivier de Nieuwe Maas en omringd door havens. Er is een punt op het dorp waar de afstand van de ene haven naar de ander haven niet meer bedraagt dan een paar honderd meter. Alle havens zijn in gebruik en hebben allemaal een andere functie. De gebruiksfunctie van enkele havens is in de loop van de jaren wel veranderd.

kaart van 1950

De kaarten zijn gedownload van de de site https://www.topotijdreis.nl/

Om een beeld te geven van de ontwikkeling van de havens rond Heijplaat, hebben we een filmpje klik hier met een time lapse gemaakt van de kaart van het gebied. Het filmpje begint met een kaart van 1850, de laatste kaart is van 2019.

meer over havens rond het dorp? klik hier

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!