Wat is Walk Your Talk

Het gaat er niet alleen om wat je zegt, het gaat erom dat je ook doet wat je zegt. In het Engels heet dit walk your talk.

Walk your Talk is de naam die is gekozen voor een project dat zowel recreatief, duurzaam, educatief als sportief is….., een echte fysieke en mentale uitdaging die ook nog wat oplevert, coronaproef is, een leuk uitje is of een lang gekoesterde wens in vervulling kan laten gaan, het kan allemaal……en voor hetzelfde geld.
Met dit project proberen we in West Europa meer aandacht te vragen voor een groot wereldwijd probleem waar geen discussie over mogelijk is: zwerfvuil, plastic soep in de oceanen en natuurlijk Rotterdam Prikt.

De Walk
Normaal gesproken razen we in grote vaart over de wegen of door de lucht naar onze bestemming waardoor de omgeving letterlijk langs ons heen zoeft. We kennen allemaal de route naar de voor ons als individu overbekende plekjes waar we dagelijks langs rijden op weg naar ons werk of de jaarlijkse tocht naar en van onze vakantiebestemming, maar waar we nog nooit een stap hebben gelopen. In dit project gaan we de snelheid waarmee we normaal voortbewegen terugbrengen naar wandelpas zodat de omgeving meer “beleefd” wordt. Daarom gebeurt alles lopend. Dat is de Walk.

De Talk
Tijdens de wandeltocht wordt een moment gekozen om te prikken, zwerfvuil te rapen. Er wordt dan gelet op hoe lang het duurt voordat er bijvoorbeeld door één persoon één vuilniszak gevuld wordt met zwerfvuil. Vervolgens documenteren we dat en brengen het in kaart, dat is de Talk

Walk your Talk wordt gelopen en gedocumenteerd door Nico de Verhalenman. Nico is ondernemer, verhalenverteller, inspirator, initiator, presentator, gids in Rotterdam en omstreken, ruimer van zwerfvuil, trainer en coach, avonturier en ceremonieleider en tot voor corona gastheer in Hotel New York, dat alles overigens niet speciaal in die volgorde.

Nico wordt op de tocht begeleid en bijgestaan door een klein team van mensen die zorgen voor logistiek, kwartier maken en lokaal kleine en minder kleine evenementjes organiseren.

Dan rijst natuurlijk de vraag: waar gaat Nico lopen?
Dit jaar wordt er veel in de nabijheid van Rotterdam gelopen, wellicht een stuk Pieterpad. Er moet flink getraind worden want Walk your Talk is een serieuze trip. De komende jaren staan Frankrijk, Spanje en Portugal op het programma.

De trajecten die op het programma staan worden momenteel verder uitgewerkt. Bij elkaar is er 2700 kilometer aan wandelpaden. De weg voert van Heijplaat via Santiago de Compostella naar Sagres. De problemen waar we aandacht voor vragen zijn nijpend.

Maar er is meer!

Je kan stukken meelopen. Dit is echt een unieke kans. Je kan nu al inschrijven. Het is niet de bedoeling dat we in grote groepen gaan lopen, uitzonderingen daargelaten. Natuurlijk hebben we ook te maken met de dan gelden corona restricties en we weten niet helemaal hoe dat verder uit gaat pakken.

Je betaalt een vergoeding om mee te lopen waarmee je dit project sponsort. Dus je mag meelopen, maar moet daarvoor betalen, zorgen voor je eigen benenwagen, zorgen dat je het allemaal bij kan benen en dan moet je ook nog eens de klerezooi van anderen opruimen!?
Yes! Het is absoluut weggegooid geld, want je bent het niet alleen kwijt, maar je haalt je er nog een berg werk me op de hals ook. Maar doe ook eens een keer gek en laat eens de noodzaak tot je doordringen om de koe eindelijk eens bij de hoorns te pakken, wie weet bevalt het…….want je doet hiermee iets goeds voor jezelf en voor het milieu, dus voor de rest van de wereld en voor de wereld van je eigen kinderen en kleinkinderen. Mocht je onderweg in conflict komen met jezelf, dan is geestelijke bijstand bij de hand.

Waarom zou je mee lopen?

  • voor de lol, gewoon om te lopen, maar je hebt geen zin om dat alleen te doen
  • om meer te leren over de enorme schade die zwerfvuil veroorzaakt
  • per dag dat er gelopen wordt in elk geval één vuilniszak zwerfvuil uit de natuur weg te halen
  • je te verbinden aan dit project
  • omdat je het leuk vindt om met één van de beste gidsen en coaches uit Rotterdam en omstreken rond te zwerven en een avontuur aan te gaan dat verder gaat dan de route naar Santiago de Compostella
  • om te leren over duurzaamheid (masterclass)
  • om meer te leren over intercultureel denken (workshop en training)
  • om meer te leren over verhalen vertellen (masterclass)
  • omdat je een keer op een voor jou bijzondere plek en een voor jou specifieke reden een ceremonie wilt doen en daar naartoe wilt leven/lopen samen met een ceremonieleider.

Er wordt op de internationale trajecten een afstand gelopen van ongeveer 120 kilometer per week = ongeveer 30 uur lopen voor een langzame wandelaar. Onderweg zorgen wij voor goede catering en overnachtingsmogelijkheid zodat voldoende rust genomen kan worden.

Walk your Talk is:
absoluut coronaproef,
een fysieke en mentale challenge die echt iets oplevert,
relaxed, leerzaam en inspirerend,
heilzaam voor lichaam en geest,
en ook nog eens goed voor het milieu.

Er wordt een documentaire gemaakt over de tocht en er zullen mensen stukken meelopen om tijdens de wandeling een diversiteit aan zaken te bespreken die al of niet zullen worden opgenomen in de documentaire of uitgezonden via diverse media.

Uw gids op die lange tocht is momenteel aan het trainen, dus hij loopt dit jaar veel in de omtrek van Rotterdam. Ook hier kunt u meelopen, informeer naar de mogelijkheden en naar de plaatsen waar gewandeld wordt de lengte van de wandeling en als u zelf speciale wensen heeft is dat altijd bespreekbaar.

Uw gids is Nico de Verhalenman, hij is een veelzijdige, betrouwbare en toffe kerel die in zijn 66 jaar lange actieve bestaan op verschillende terreinen genoeg ervaring heeft opgedaan om iets te kunnen vertellen.
Nico kan niet alleen uitstekend vertellen, hij kan ook goed luisteren, dus ook jij kan je verhaal kwijt.
Uniek is de kans om van deze man masterclasses of coaching te krijgen, zij zullen ongetwijfeld handvatten zijn in je verdere carrière als verteller of in de duurzame sector. Als het van tevoren aangegeven wordt, biedt hij ook de kans om onderweg een ceremonie voor u te organiseren en te leiden.
Als je deelneemt aan een wandeling hoef je je dus absoluut niet te vervelen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!