AED

wat is een AED? klik hier
Dank zij acties en inspanningen van een inwoner, heeft Heijplaat sinds donderdag 5 juli een publieke AED. Deze AED hangt bij voetbalclub RDM, gelegen aan de Arie Den Toomweg.
Deze AED is 24/7 dag en nacht voor een ieder bereikbaar. Dus ook als het hek van de voetbalclub dicht is kan men gewoon vanaf de openbare weg bij de AED. 
In samenwerking met de hartstichting is er een crowdfunding actie opgezet. Er waren vele mensen enthousiast en met hulp van een aantal donateurs is een groot deel van het benodigde bedrag op tafel gekomen.

Heijplaat krijgt waarschijnlijk nu ook een 2e publieke AED. De 1e hangt nu dus bij voetbalclub RDM. Hopelijk komt er nog 1 aan de andere kant van het dorp. Hierover worden nu door initiatiefnemer gesprekken gevoerd met diverse partners.

Burgerhulpverleners zijn altijd welkom, als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de buurt krijg je via je mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. Kijk voor nadere informatie op

MELD U AAN EN HELP EEN ANDER! klik hier
Wellicht ten overvloede bij diverse bedrijven rondom Heijplaat en ook bij de volkstuinvereniging op Heijplaat hangt ook een AED. Echter zijn deze niet 24/7  en / of binnen de gestelde 6 minuten te bereiken.