ongewenst vrachtverkeer

14/12/2018 administrator

ongewenst vrachtverkeer

Heijplaat ligt midden in een logistiek knooppunt van goederenvervoer. Door de havens rondom het dorp en de containeroverslagbedrijven is het een komen en gaan van vrachtwagens. Die wagens hebben niets op het dorp te zoeken. Voorheen konden er echter geen ge- of verbodsborden worden geplaatst volgens de heren deskundigen van de gemeente, omdat er een supermarkt op het dorp was die bevoorraad moest worden. Daar zijn vrachtwagens voor nodig.
Vaak hebben de bewoners geklaagd over het onnodige vrachtverkeer over het dorp. De vrachtwagens reden en rijden zich regelmatig klem in de kleine straatjes waardoor het lang duurt voor ze er weer uit zijn. Dat is niet alleen lastig voor het verkeer dat door die straatjes rijdt, maar het veroorzaakt ook schade: grote en kleine krassen op auto’s en stoepjes die met de regelmaat van de klok kapot gereden worden. Daarnaast staan de huizen op het oude dorp niet op heipalen, maar ze zijn op bakken gebouwd en dan zijn trillingen door zwaar verkeer niet bevorderlijk voor het oude culturele erfgoed, want het oude dorp heeft de statusbeschermd stadsgezicht en daar moeten we zuinig op zijn. Het argument van de supermarkt gaat nu niet meer op, want de supermarkt is gesloten, dus nu moeten bebording geen probleem meer zijn zou je zo denken. De praktijk is echter niet zo simpel.

Hier volgt een mailtje geschreven door een bewoner die bijzonder veel last had van langsrijdend vrachtverkeer:

Het lijkt alsof het steeds erger wordt, haast is geboden om escalaties en ongelukken te voorkomen. Niet alleen reguliere zwaar verkeer gaat door ons dorp maar nu krijgen we ook bezoek van de container terminals, zij hebben ons ook gevonden. De zandwagens komen waarschijnlijk van de werkzaamheden aan de pier bij de RDM terreinen.

Het mailtje is uit 2015. De overlast was toen al een tijdje aan de gang. Na veel heen en weer gedoe is er eindelijk besloten om wat grovere maatregelen te nemen: we bouwen een rotonde aan het begin van het dorp, bij de hoofdingang zeg maar, aan het eind van de Waalhavenweg. Daar zetten we dan veel borden bij, dat is lekker duidelijk voor de vrachtverkeer dat verkeerd rijdt. Dan kunnen ze bij de rotonde draaien. De vraag is of de rotonde groot genoeg is om grote trailercombinaties de manoeuvre te laten maken, maar dat laten we even in het midden. Als iedereen de regels volgt, zou het vrachtwagenprobleem opgelost moeten zijn zou je zo denken.

Maar nu komt de verrassing: er zijn nog meer ingangen het dorp op. Er is er één waar je vanaf de Eemhavenweg de Heijsekade op gaat. Daar staat wel duidelijk op officiële anwb wegbewijzering aangegeven dat er geen vrachtverkeer vanaf die kant het RDM terrein op mag, maar er staat geen verbodsbord voor vrachtverkeer om de Heijsekade op te rijden.

Dan is er een stukje daarvoor een doorsteek gemaakt voor het bouwverkeer, vanaf de Eemhavenweg de Karimunstraat in. Dat is geen officiële weg, het is een gecreëerde doorsteek. Erg effectief, want voorheen denderde het bouwverkeer over de Courzandseweg en chauffeurs die de weg kenden en veel op en neer moesten rijden hadden lak aan snelheidsbeperkingen of ernstige trillingen. Maar ook vanuit die doorsteek kan vrachtverkeer het dorp op komen zonder in overtreding te zijn.

Het meest trieste in dit hele verhaal is de ingang bij de parkeerplaats voor het Dokkaffee, de route die het openbaar vervoer gebruikt om het dorp op te rijden. Hier staat geen enkel bord verboden inrijden voor vrachtverkeer. Daar gaat het dan ook regelmatig mis.

Het is eigenlijk allemaal te triest voor woorden. Wie zit hier nou al die tijd te snurken of worden we als bewoners massaal in de maling genomen? De hamvraag is natuurlijk: wanneer komt de verantwoordelijke instantie nu eindelijk eens uit dromenland en begint eindelijk zichzelf serieus te nemen! De inwoners van het dorp Heijplaat hebben genoeg aan de bel getrokken om aan te geven wat er loos is, ook in de overleggen met allerlei instanties zoals die een paar jaar geleden nog gevoerd werden.. Het wrange van het hele verhaal is dat er niet eens gehandhaafd kan worden. Mocht er een vrachtwagenchauffeur op heterdaad betrapt worden door een oplettende agent, zijn er nog gaatjes genoeg waardoor een vrachtwagenchauffeur zonder kwade opzet het dorp kan rijden zonder in overtreding te zijn.

 

Let us know what you think

* Required field

Comments (0)