Communicatie

Communicatie is van essentieel belang bij een klus als zo'n herstructurering. Daarnaast was gebiedspromotie belangrijk omdat er nieuwe bewoners naar het gebied gelokt moesten worden. Verder houdt duurzaam ontwikkelen in dat het gaat om een leerproces omdat duurzaam ontwikkelen zelfs nu in 2017 nog geen exacte wetenschap is. Het zou dus geen kwaad kunnen om ook over het leerproces te communiceren.

Wat is en was er allemaal aan communicatie? Deze site, heijplaat.com is on line sinds 2006. Het is een particulier initiatief van een bewoner die actief betrokken is bij de ontwikkelingen op Heijplaat. Tevens is historisch Heijplaat betrokken bij de vormgeving en de inhoud van de site. Deze site is nooit erkent door de partijen als communcatiemiddel voor alles wat er op Heijplaat gebeurt, ondanks dat deze mogelijkheid meer malen aangeboden is door initiatiefnemers. Desondanks dat is het wel de meest bezochte site en constante bron van informatie. Er wordt echter geen rooskleurig verhaal opgehangen over de herstructurering, want voor het dorp is er tot nu toe weinig goeds gebeurd in al die tijd. Wat er wel aan goede dingen gebeurde, daar moesten de bewoners hard voor knokken.

De vereniging van wijkbewoners had heijplaat.eu online staan. Heijplaat.eu gaat nu op in heijplaat.com.

Tegenwoordig is er ook Heijplaat online klik hier,  maar er is geen sprake van enige samenwerking of samenhang met de bestaande heijplaat.com of heijplaat.eu. Heijplaat online geeft vooral praktisch info.

Daarnaast zijn er natuurlijk de diverse facebook pagina's.

Enkele jaren lang heeft ook het blad Heijplaat Vernieuwt bestaan. Dit was een uitgave van de deelgemeente. Ook dit blad stond op zichzelf met een gemeentelijk filter waardoor er weinig kritiek geuit kon worden door hen die dat eventueel wilden. Het is wel leuk om dat blaadje te bekijken, het geeft een goed beeld van de ontwikkelingen door de jaren heen. klik hier

Verder zijn er tal van sites die kwamen en gingen al naar gelang de actualiteiten. Nu is het de site van v Ommen en de Groot, die nu de nieuwbouw realiseert klik hier