Hotel New York start project
Rotterdam Prikt, Heijplaat Prikt mee!

Doet u ook mee? U wordt bij deze uitgedaagd om Rotterdam schoner te maken door zwerfafval tegen te gaan.

Op maandag 29 april startte het management van Hotel New York op initiatief van Heijplater en hotelportier Nico Prins het project Rotterdam Prikt! Hotel New York heeft als eerste dit initiatief opgepakt omdat er veel zwerfafval te vinden is op de Wilhelminapier. Om er voor te zorgen dat dit zwerfafval niet blijft liggen of in de Nieuwe Maas verdwijnt, moet het opgeruimd worden. Met project Rotterdam Prikt! worden andere bedrijven uitgedaagd mee te doen om Rotterdam schoner en aantrekkelijker te krijgen. We hopen natuurlijk dat de samenwerking op de Wilhelminapier een voorbeeld zal zijn voor andere delen van de stad.

Naar buiten

Om de week, op maandagochtend 09.30 uur, gaat het management van Hotel New York naar buiten om te gaan prikken om zoveel mogelijk papier, plastic, sigarettenpeuken en ander zwerfvuil op te ruimen dat om Hotel New York zwerft. Daarnaast wordt het overige personeel van Hotel New York gevraagd mee te doen, want vele handen maken licht werk.

Uitdaging

Het zou mooi zijn als andere bedrijven dit voorbeeld volgen en aansluiten (of ze kiezen een ander moment) om naar buiten te gaan en te prikken rondom hun bedrijf. Het managersteam van Hotel New York steekt hiermee de handen uit de mouwen en daagt andere ondernemers uit mee te doen. Deze actie is een aanzet zijn tot bewustwording. Het heeft een postieve uitstraling voor het bedrijf omdat de omgeving schoner wordt en is duidelijk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Op Heijplaat

Op Heijplaat gaat stichting Duurzaam Heijplaat ook aan de slag. Zij willen een verbinding maken met het initiatief op de Wilhelminapier, zodat er langs de zuidoever van de Nieuwe Maas een gebied ontstaat dat letterlijk en figuurlijk uitblinkt. Zit uw bedrijf in dat gebied is het ook uw belang. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem contact op via duurzaam@heijplaat.com met initiatiefnemer!