geplaatst 4 juli 2017

Koster en Dochters gesloten

Vanaf heden is de supermarkt van Koster en Dochters gesloten. Voor velen was de winkel van de familie Koster van oudsher de plek waar men dag en nacht terecht kon voor de boodschappen, postkantoor, opwaarderen ov kaart, stomerij service, verse broodjes enz. Met het inzetten van de herstructurering van het gebied is ook deze familie voorgehouden dat gezamelijk geïnvesteerd zou worden in een nieuwe locatie voor de supermarkt, maar helaas is ook deze afspraak met de stakeholders niet nagekomen.

Door teruglopende omzet mede veroorzaakt door een langdurige vermindering van het aantal inwoners dank zij de sloop van het na oorlogse gedeelte van het dorp en een onduidelijke houding vanuit de gemeente die verantwoordelijk is voor de handhaving van de voorzieningen op het dorp, zag de familie geen andere oplossing dan de zaak te sluiten. Het pand moet binnenkort worden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw, maar er was geen duidelijkheid over de mogelijkheid voor een andere locatie e.d.

De sluiting van de buurtsuper is tekenend voor het dramatisch falen van de duurzame herstructurering van Heijplaat en omgeving en laat zien dat de stad Rotterdam niet klaar is voor de grote broek die ze willen aantrekken als het gaat om duurzaam ontwikkelen. Voor velen op het dorp wordt nu echt duidelijk dat de toekomst van het dorp niet zoveel meer te maken heeft met het verleden, er is duidelijk een ander tijdperk aangebroken voor de eens zo hechte gemeenschap.