Het hele verhaal tijdens een rondleiding of stadswandeling over Heijplaat/RDM

Uw gids is Nico Prins, ook wel bekend als Nico de Verhalenman of Rotterdamse Stadsverteller.
 

Heijplaat is het best verstopte geheim van Rotterdam. Door de bijzondere architectuur en de karakteristieke sfeer van het 100 jaar oude tuindorp, is Heijplaat een rustieke plek midden tussen het tumult van de Rotterdamse havens. De Stadshavens vormen een gebied dat aan het transformeren is. De Stadshavens maken zich op voor de uitdagingen  van de 21ste eeuw.  Heijplaat ligt er middenin en u kent Rotterdam nog niet als u  nog nooit op Heijplaat bent geweest. Heijplaat is een echt havendorp.

Nico Prins verzorgt presentaties en rondleidingen stadswandelingen over Heijplaat/RDM en de omgeving. Hij is van meet af aan betrokken geweest bij de verwikkelingen die ontstaan zijn in het herstructureringsproces van Heijplaat. Nico let als een waakhond op de manier van omgaan met afspraken die door verschillende partijen zijn gemaakt met betrekking tot  ontwikkelingen die te maken hebben met de herstructurering van het dorp. Het gaat hier immers om de kansen die blijven liggen als gemaakte afspraken niet worden nagekomen.

Tijdens een uitgebreide stadswandeling door Heijplaat vertelt Nico over alle ins en outs van de gebiedstransitie hier middenin de havens van Rotterdam, hij vertelt over de dagen van weleer en over de toekomst, over de realiteit en dromen, grote praat en logheid van het hele overheidsapparaat, over energieneutraliteit, CO2 reductie,  circulaire economie en Smart City. Buiten dat Nico veel weet over het hele verhaal op Heijplaat, kan hij alles ook nog in een wereldwijd perspectief plaatsen, waardoor u het gevoel krijgt een wandeling te maken door een open lucht cultuur historisch wereldmuseum. Nico zorgt dat u Heijplaat leert kennen en nooit meer vergeet want hij maakt een stadswandeling tot een bijzondere beleving.

Nico vertelt het hele verhaal. Zowel de voor en de nadelen als de successen en de mislukkingen uit het gebied komen aan bod. Hierdoor schetst hij een totaalbeeld en legt verbindingen naar “het grote geheel” of voor zijn publiek bekende situaties.  Door zijn lange ervaring als professioneel entertainer kan hij tijdens de rondleiding op elk gewenst moment uitgebreid ingaan op opmerking en vragen uit de groep zonder dat het hem afleid van het verhaal dat hij te vertellen heeft over dit bijzondere gebied.

U kunt het verhaal ook op een ander manier beleven. Het kan bv. ook met ondersteuning van beeldmateriaal in samenwerking met Stichting Historisch Heijplaat, of onder het genot van een uitstekende maaltijd of borrel, het is allemaal mogelijk.

Ook verzorgt Nico uitgebreide rondtoeren door het havengebied terwijl de geschiedenis en de ontwikkeling van Rotterdam wordt verteld met indien gewenst picknick op bijzonder plekjes of een nachtelijke tocht naar een betoverend lichtenspel in haven landschappen.

bel of mail en informeer naar de mogelijkheden:
Nico Prins
tel 06 111 01 854
email info@heijplaat.com

Leuke reactie van een oud Heijplater die tijdens een in 2015 gehouden reünie werd rondgeleid door Nico:
Hoi Nico, wil jou even bedanken , voor de moeite die je deed, voor ons even rond te leiden op zaterdag Heijplaat , alle herinneringen die ik nog had, kwamen als n echte film weer voorbij...en het klopte helemaal . Ondanks de veranderingen die ik heb gezien, blijft het de Heijplaat zoals die is , en was in mijn beleving, nu en als kind. Nogmaals dank. En heel veel groetjes ...M