Nachtlucht

's Nachts het raam openzetten omdat je van frisse lucht houdt in de slaapkamer is voor sommige inwoners van Heijplaat een droom, weer eens iets anders dan geluidsoverlast waardoor je niet kan slapen. klik hier
DCMR heeft speciaal voor Heijplaat een pagina aangemaakt op hun website om te laten zien hoe belangrijk zij de bestrijding van o.a. de stank overlast vinden. klik hier Zij vinden het echter niet nodig om uit te rukken als er 's nachts maar drie klachten binnenkomen. De bewoners van het dorp beginnen daar echter een eigen idee over te krijgen. Dit idee wordt nog versterkt door artikelen in het nieuws die alleen maar beamen dat DCMR niet altijd over uw en onze veiligheid waakt en bedrijven ondanks strenge regelgeving een grote mate van vrijheid hebben om te doen en te laten wat het beste uitkomt voor de bedrijfsvoering. klik hier

Regelmatig klagen bewoners van Heijplaat over stank die veroorzaakt wordt door recyclebedrijf Suez aan de ingang van het dorp. DCMR heeft aangegeven dat ook zij het belangrijk vinden, maar sommige bewoners hebben er nog steeds slapeloze nachten van. Hieronder een ingezonden brief van één van die bewoners.

19 september 2017

Waarom stinkt het zo vaak midden in de nacht naar SUEZ?

Ik slaap slecht. Laatst nog op tv. Het klopt. Ik val in de doelgroep. Het juiste geslacht en de juiste leeftijd. Goed voor maximaal 4 uur slaap en vaak minder iedere nacht.

Maar wat er niet genoemd werd in die documentaire was STANK als oorzaak voor slapeloosheid. En daar kan ik toch zó van wàkker liggen!! Omdat ik toch al wakker lig en dan komt die stank er ook nog eens bij. Het kàn niet op!

Andere Heijplaters ervaren die nachtelijke stank als ze de hond gaan uitlaten. Of graag slapen in een frisse, goed doorluchte slaapkamer. Of laat thuiskomen van een avonddienst of gezellige avond.

Nu hebben we al vaak last van de stank van de SUEZ als er iets met de inversie is ofzo, of de wind onze kant op staat ( zó vervelend voor de SUEZ), of als het gewoon hartstikke windstil is, dan kruipt de stank als een soort moddermonster laag over de grond Heijplaat in.

Overdag melden een paar goede neuzen regelmatig de stank. Dat de meesten niet melden terwijl ze wèl last hebben van de stank, is iets waar we met elkaar aan moeten werken.

Maar waar ik vaak over loop te tobben is het volgende: waarom stinkt het regelmatig midden in de nacht zo hevig?

Er waren toch koolstofffilters geplaatst? We dachten toch af en toe dat het een klein beetje minder was geworden, die stank? Dat we alleen bij die inversie enzo nog kotsmisselijk werden?

......hmmmm.....of zou de SUEZ soms 's nachts "spuien"? Zo van gooi die filterapparaten maar even uit want iedereen slaapt en dan hebben we geen last van klachten, dan slaapt iedereen en dan is de boel weer verwaaid tegen de ochtend als ze wakker worden.

EN:....de DCMR stuurt midden in de nacht hun snuffelaars niet op pad.

Die liggen lekker te slapen ergens ver van de SUEZ vandaan...