Nachtleven op Heijplaat

De titel van deze pagina slaat niet op het feit dat er op Heijplaat een bruisend uitgaansleven is. In tegendeel, er is na sluitingstijd van de Courzand niets meer te doen op het dorp en in het weekend is er zelfs overdag nog geen bak koffie te krijgen. Het nacht leven betekent eigenlijke het lawaai dat er af en toe geproduceerd wordt in de omgeving.

Heijplaat is een rustig dorpje tussen de grootste stadshavens van Rotterdam. Het is er overwegend goed toeven in het plaatsje tussen de Waalhave en de Eemhaven. Heijplaat wordt ook wel eens een goed verstopt geheim genoemd en velen die er voor het eerst komen, zijn aangenaam verrast. De sfeer op het dorp is rustiek te noemen, maar op een steenworp afstand van de huizen bonkt het hart van de wereld economie. Het klopt, bromt, bonkt, piept, knarst en af en toe kan het flink op hol slaan.

Heijplaat kent qua hinderwetgeving zg. opgerekte waarden. Dat komt omdat Heijplaat al bestond voordat ze de hinderwet uitgevonden hebben. Er mag hier dus meer omgevingslawaai zijn dan elders. Natuurlijk moeten de bedrijven aan normen voldoen die vastgelgd zijn in de hinderwet. Dat geldt echter niet voor schepen. De wet bepaalt niet hoeveel geluid een schip mag produceren. Een schip maakt zg. nestgeluiden en die vallen buiten de regels die de hinderwet dicteren. Een vreemd hiaat in de wetgeving, maar elke gezond denkende Nederlander weet dat wat dat aangaat ons overgereguleerde landje wel meer scheve regeltjes kent waar vooral de gewone burger vaak de dupe is.

Wilt u Heijplaat echt leren kennen? Ga er eens een keer overnachten en proef en hoor wat het is om midden in het kloppend hart van de wereldeconomie te leven.

Iemand neemt u mee met de camera in de aanslag, 9 minuten nachtleven op Heijplaat....en.....nee....er is niets mis met uw geluid en gelukkig is het niet elke nacht feest. Veel kijk en luister plezier. klik hier