Nico Prins

Nico kwam in 2004 naar Heijplaat als "pionier", gelokt door de uitdaging van Woonbron en de Deelgemeente Charlois met grootse verhalen over de op handen zijnde spannende veranderingen in het gebied. Hij maakte als eerste anti leegstand bewoner gebruik van een pand aan de Ampenanstraat in het te slopen na oorlogse dorp op Heijplaat. Vanuit dat pand dacht en werkte hij als contraprestatie voor het gebruik van het pand, mee over de “herstructurering” van het dorp Heijplaat. Kort daarna nam hij het initiatief om de site www.heijplaat.com. on line te zetten. 

Nico was binnen de kortste keren thuis op het dorp, snapte waar het om draaide in de herstructurering en was altijd wel te vinden aan en vergadertafel, deed mee in denk tanks en brainstorm sessies en dacht mee over overlegstructuren. Na een aantal jaar werd hij zelfs voorzitter van de bewonersvereniging. Dat is op zich al een prestatie binnen de gesloten en op zichzelf zijnde Heijplaatse gemeenschap. De functie was echter voor weinig mensen aantrekkelijk vanwege de vele issues die op het bordje van de bewonersvereniging terecht kwamen door de vele veranderingen op het dorp. Daarnaast was zijn voorganger een echte solist die al heel lang deze functie bekleedde.
Nico leerde op die manier wel zo goed als alle ins- en outs van de gebiedsherstructurering kennen en zag waar het goed ging en waar het fout ging.
Het verhaal kon hij kwijt op de site die hij op eigen kosten liet bouwen. Hij betaalde hosting en server zelf en ging actief on line. In samenwerking met Rob Lampen bouwde hij de site uit naar de meest bezochte informatiebron over gebied Groot Heijplaat.
Nico heeft zich altijd verbaasd dat de site nooit echt gebruikt is door de professionele partners die in het gebied actief zijn. Als hij daar naar vroeg kreeg hij geheid als antwoord dat het een site was die door bewoners werd gerund en daardoor nooit als officiële site kon worden aangemerkt. Een vreemde redenatie omdat in de herstructurering de opzet was zo veel mogelijk gebruik te maken van ideeën en initiatieven uit de wijk. Deze houding van de professionals sterkte Nico alleen maar in het onderhouden en up date houden van heijplaat.com. Wat grote partijen als corporatie Woonbron, Havenbedrijf en gemeente liever niet vertellen, is op Heijplaat.com meestal wel te vinden.

Nico verzorgt ook stadswandelingen door het gebied. Door zijn goede dossierkennis kan hij makkelijk presentaties doen en zaken belichten vanuit verschillende invalshoeken. Daardoor weet hij voor zowel professioneel geïnteresseerden als voor recreatieve bezoekers van Heijplaat/DM een zinvolle en passende stadswandeling te verzorgen. Door zijn ervaring van bijna 30 jaar als verhalenverteller weet hij voor iedereen een leerzame stadswandeling te bieden met een uiterst recreatief karakter, zodat een kennismaking met Heijplaat, ook wel het beste verstopte geheim aan de Maas genoemd, een overgetelijke ervaring wordt.
Nico is te bereiken via info@heijplaat.com
Meer over Nico vindt u op zijn eigen site www.verhalenboot.nl