Nico Prins

Nico is de initiatiefnemer van de site www.heijplaat.com. Hij zette in 2005 heijplaat.com on line. Hij kwam in 2004 naar Heijplaat als "pionier", gelokt door de uitdaging van Woonbron en de Deelgemeente Charlois met hun grootse verhalen over de op handen zijnde spannende veranderingen in het gebied. Hij maakte als anti leegstand bewoner gebruik van een pand aan de Ampenanstraat en vanuit dat pand dacht en werkte hij mee met de “herstructurering” van het dorp Heijplaat.   
Nico was binnen de kortste keren thuis op het dorp, snapte waar het om draaide in de herstructurering en was altijd een constante vertegenwoordiger aan onderhandelingstafels, deed mee in denk tanks en brainstorm sessies, dacht mee over overlegstructuren en na een aantal jaar werd hij zelfs voorzitter van de bewonersvereniging. Hij leerde zo goed als alle ins- en outs van de gebiedsherstructurering kennen en zag waar het goed ging en waar het fout ging.
Eén van de eerste zaken die hij aanpakte toen hij begon op Heijplaat, was het claimen van de url www.heijplaat.com. Hij liet op eigen kosten de site bouwen en betaalde hosting en server en ging actief on line. In samenwerking met Rob Lampen bouwde hij de site uit naar de meest bezochte informatiebron over gebied Groot Heijplaat en heeft zich altijd verbaasd dat de site nooit actief gebruikt is door de professionele partners die in het gebied actief zijn. Als hij daar naar vroeg kreeg hij geheid als antwoord dat het een site was die door bewoners werd gerund en daardoor nooit als officiële site kon worden aangemerkt. Een vreemde redenatie als in een herstructurering de opzet is zo veel mogelijk gebruik te maken van ideeën en initiatieven uit de wijk. Het sterkte Nico alleen maar in het onderhouden en up date houden van heijplaat.com. Wat de grote partijen als Woonbron, Havenbedrijf en gemeente liever niet vertellen, is op Heijplaat.com meestal wel te vinden.
Nico verzorgt ook rondleidingen door het gebied. Door zijn grote dossierkennis kan hij makkelijk vanuit verschillende invalshoeken presentaties doen en zaken belichten. Daardoor weet hij voor zowel professioneel geïnteresseerden als voor recreatieve doeleinden een zinvolle en passende rondleiding te verzorgen. Door zijn ervaring als storyteller weet hij een pakkende en innemende manier alles onder woorden te brengen, zodat een kennismaking met Heijplaat, ook wel het beste verstopte geheim aan de Maas genoemd, een overgetelijke ervaring wordt.
Meer over Nico vindt u op zijn eigen site www.verhalenboot.nl