laatste update maart 2017

het nieuwe dorp

Het dorp Heijplaat kent twee gedeeltes: het oude tuindorp en het na oorlogse dorp. In de herstructurering van het gebied was één van de doelen om het naoorlogse dorp in fases te slopen en nieuwbouw woningen ervoor in de plaats te zetten: het nieuwe dorp. De eerste plannen werden in 2004 gepresenteerd. In 2011 zou alles klaar zijn volgens de voorspelling van initiatiefnemer woningbouw corporatie Woonbron die verantwoordelijk was voor sloop, nieuwbouw en voorzieningen.

Helaas trok Woonbron zich na 10 jaar terug uit de strijd. Helaas was bijna alles gesloopt wat zou worden gesloopt en er was in het na oorlogse dorp nog niet één steen op de andere gestapeld. Het inwoneraantal was teruggelopen van 2000 naar 1350 en de voorzieningen waren op stervens na dood.

De firma v Ommen en de Groot realiseert nu in opdracht van de gemeente Rotterdam de nieuwbouw op het dorp Heijplaat. 170 nul op de meter woningen worden er gebouwd tussen nu en 2023, eventueel sneller als de verkoop goed verloopt. Het oorspronkelijk geplande aantal nieuwbouwwoningen (300) wordt losgelaten.

In maart 2017 werd begonnen met de bouw van de eerste fase van 29 woningen. Ook werd er gestart met de verkoop van de woningen in fase 2.

Voor meer informatie over dit project klik hier.