Nieuwe jas

Heijplaat.com krijgt een nieuwe jas. Het wordt strakker, overzichtelijker, dus ook toegankelijker. Informatie komt twee tot drie klikken dichterbij.We gaan breder in de zoekmachines en slimmer hosten.
De kosten voor heijplaat.com worden uit eigen zak gefinancierd. Dat blijft zo want alleen dan is volledige vrijheid gegarandeerd met wat op de site gezet wordt. Voorlichting die gegeven wordt door partijen als Havenbedrijf, Gemeente, Woningbouwcorporaties en andere instanties die grote invloed hadden en hebben op de ontwikkelingen op Heijplaat, wordt opgesteld door daarvoor opgeleide PR mensen die altijd de opdracht hebben om een positief verhaal naar voren te brengen. Daarmee is al bepaald dat een nieuwtje "gekleurd" is, of de voorlichting gefilterd is of het nieuws wordt te rooskleurig gebracht. Heijplaat.com wil het complete verhaal over het wel en wee en het hoe en waarom van de ontwikkelingen door 100 jaar heen in gebied Groot Heijplaat toegankelijk maken, waarbij de nadruk zal liggen bij de hetrstructurering van de afgelopen anderhalf decennium.

Als we iets willen leren uit de voor een heel groot deel mislukte herstructurering van gebied Groot Heijplaat, is uitgebreide achtergrond informatie nodig. De redactie beschikt over die informatie en die willen we via heijplaat.com toegankelijk maken. Gedeeltes van de site worden ingericht als blog zodat wederhoor tot de mogelijkheden behoren als partijen het lef hebben om publikelijk te reageren. Mocht u idee├źn hebben over onderwerpen die interessant zijn voor het grote publiek, dan horen we dat graag.

Omdat de herstructurering van het gebied volgens de mening van de meeste partijen zo goed als rond is, hoeft heijplaat.com niet meer zo'n grote rol te spelen in het brengen van up-date nieuwtjes over de veranderingen op het dorp en het verzorgen van communicatiemogelijkheden. Nu kan op de site dieper ingegaan worden op de duurzame ontwikkelingen en de kansen die er lagen, maar ook nog zijn voor het dorp Heijplaat en de stad Rotterdam.

Nogmaals, ook komt de mogelijkheid om te reageren op items en uw reactie te plaatsen op dezelfde pagina. Op die manier is hoor en wederhoor mogelijk gemaakt. Dus de site wordt een actieve blog.

Natuurlijk blijft er veel ruimte voor Historisch Heijplaat. Stichting Historisch Heijplaat is bijzonder actief en heeft de beschikking over een snel groeiend archief dat nu bestaat uit 53.000 foto's, veel verhalen en filmmateriaal over het dorp en de RDM. www.heijplaat.com is een platform voor de stichting en kan op die manier materiaal toegankelijk maken voor groot publiek.

We werken hard om de vernieuwde site on line te zetten en we hopen dat het gaat lukken. Zijn er suggesties omdat u als bezoeker een wens heeft, dan horen wij dat graag van u via info@heijplaat.com.