open lucht museum Rotterdam

Open lucht museum Rotterdam brengt u tussen de grote stadshavens Waal- en Eemhaven. Beleef het kloppend hart van de wereldeconomie dat hier 24/7 voelbaar is. Zie tijdens een wandeling door het gebied hoe Rotterdam werkt aan de toekomst en geniet van de sfeer van het industrieel erfgoed van Heijplaat/RDM, terwijl Stadsverteller Nico Prins u op een interactieve manier laat kennis maken met het best verstopte geheim van Rotterdam.

Rotterdam is een veranderende stad in een veranderende wereld. Rotterdam was lang de grootste haven ter wereld, maar is nog steeds koploper als het gaat om innovatie. Rotterdam is een stad met grote ambities in de ontwikkeling naar de duurzame wereld. Nico is al heel lang betrokken bij deze ontwikkeling en kan daar enthousiast over vertellen.

Nico Prins is al meer dan 20 jaar verhalenverteller en is Rotterdammer in hart en nieren. Hij kent zijn stad en vertelt graag over de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad. Op het dorp Heijplaat vond hij zijn plek. Daar komen voor hem alle aspecten van Rotterdam bij elkaar: de voormalige grote scheepswerf RDM met het aangrenzende tuindorp Heijplaat, speciaal gebouwd voor de werknemers van de werf, vormen nu een gebied dat getransformeerd wordt tot een toekomstbestendige plek. Het wordt een wereld waar wonen, werken, recreëren en leren hand in hand gaan op een paar vierkante kilometers. Nico is al lang actief binnen deze transitie. Hij kent alle ins en outs van het verhaal. Met Nico als gids komt de gebiedstransitie van Heijplaat/RDM echt tot leven en tovert hij het gebied om tot het open lucht museum van Rotterdam.