over deze site

www.heijplaat.com is sinds 2005 online. Het bouwen, bijhouden en online zetten van de site is een bewoners initiatief. Als één van de eerste antieleegstand bewoners in de inmiddels gesloopte naoorlogse wijk, nam Nico Prins het initiatief om met een site over het dorp en de veranderingen online te gaan. Kort daarna sloot Rob Lampen zich aan. De site is een informatief document zonder PR waarde of commercieel belang.

In de loop van de jaren is er veel tijd, geld en energie in de site gestopt om continuïteit in de updates over de herstructurering van het dorp te kunnen bieden. Het resultaat liegt er niet om, de site wordt 2800 tot 5000 keer per maand bezocht.

Het gaat echter niet alleen om cijfers, het gaat om het verhaal.
Er is veel te zien en te lezen over heden, verleden en hier en daar over de toekomst van Heijplaat/RDM.
Heijplaat.com ging online toen er daadwerkelijk een begin werd gemaakt met de herstructurering van gebied Heijplaat/RDM.

Terwijl officiele sites het publiek doen geloven dat het allemaal koek en ei is met het dorp, moeten de inwoners van het dorp constateren dat de resultaten van de herstructurering tot nu toe bijzonder teleurstellend zijn. Bewoners zijn blij met de nieuwbouw die in 2017 eindelijk van start ging. Er worden in de komende zes of zeven jaar 170 nieuwe nul op de meter woningen gebouwd. Ze hadden echter in 2011 al klaar moeten zijn!

Deze site is on line gegaan in een poging het proces van de gebiedstransitie voor iedereen inzichtelijk te maken en weer te geven waar het fouten gaat en waar het goed gaat. Deze site vertelt wie zich waarom, wanneer en waarmee bemoeit en wat de resultaten zijn.

Voor de redactie is nog steeds volkomen onbegrijpelijk dat de site niet tot weinig gebruikt wordt door bedrijven, overheid, havenbedrijf, DCMR, woningbouwcorporatie en nog meer partijen om hun nieuws en plannen kenbaar te maken. Één keer is hardop uitgesproken dat dat komt omdat het een burgerinitiatief is en daarom kan de site niet gebruikt worden voor officiele mededelingen.