over deze site

www.heijplaat.com is sinds 2005 online en is momenteel in een transitiefase. De site krijgt een nieuw jasje, voor de oude site klik hier. Het bouwen, bijhouden en online zetten van de site is een bewoners initiatief en heeft daarom geen PR waarde voor een bedrijf of instelling.
In de loop van de jaren is er veel tijd, geld en energie in de site gestopt om continuïteit en nieuwswaarde te bieden. Het resultaat liegt er niet om, de bezoekenaantallen spreken voor zich.
Het gaat echter niet alleen om cijfers, het gaat om het verhaal.
Er is veel te zien en te lezen over heden en verleden van Heijplaat/RDM.
Heijplaat.com ging online toen er daadwerkelijk een begin werd gemaakt met de herstructurering van gebied Heijplaat/RDM.
Officiële sites van het Havenbedrijf Rotterdam, RDM Rotterdam, woningbouwcorporatie Woonbron, Stadshavens en de gemeente Rotterdam doen het publiek graag geloven hoe mooi het allemaal is en hoe goed het gaat met Heijplaat. De mensen die op Heijplaat wonen, of zij die zijn afgekomen op het halleluja verhaal van toen, weten wel beter. Veel nieuwkomers zijn teleurgesteld weer vertrokken. Zij zagen de betrekkelijkheid in van die mooie verhalen die vooral aantrekkelijk moeten zijn voor nieuwe bewoners die uitgedaagd werden om mee te denken en mee te doen. De bewoners zijn wel enthousiast en leveren hun inspanningen, het is alleen steeds duidelijker geworden dat onze professionele kant van de samenleving niet capabel is om een gebiedstransitie naar behoren te managen.
Terwijl officiele sites het publiek doen geloven dat het allemaal koek en ei is met het dorp, moeten de inwoners van het dorp constateren dat de resultaten van de herstructurering teleurstellend zijn. ZE zijn blij met de geplandee nieuwbouw die in 2017 eindelijk van start gaat. Er worden in de komende zes of zeven jaar 170 nieuwe woningen nul op de meter gebouwd. Ze hadden echter in 2011 al klaar moeten zijn!
Elke site die handelt over dit soort processen claimt dat men de wijsheid in pacht heeft, deze site is in het leven geroepen om het proces van de gebiedstransitie in kaart te brengen en weer te geven waar fouten gemaakt zijn en nog steeds gemaakt worden. Deze site vertelt wie zich waarmee bemoeit en waarom en waar, voor wie zijn er knel- en pijnpunten binnen het transitie proces en wat wordt er gedaan om die weg te nemen, kortom, op deze site wordt inzicht gegeven in een gebieds transitie proces in Rotterdam. Dit is het verhaal over hoe de meest innovatieve stad van Europa zoekt en zwalkt binnen de ontwikkeling van een duurzame wereld.