STADSWANDELING

Heijplaat is één van de best verstopte geheimen van Rotterdam. Het dorp is een rustieke oase middenin het kloppend hart van de wereldeconomie. Door de bijzondere architectuur en karakteristieke sfeer van het 100 jaar oude tuindorp met een rijke cultuurhistorisch achtergrond, is de status van beschermd stadsgezicht nog slechts een kwestie van tijd. U kent Rotterdam nog niet als u nog nooit op Heijplaat bent geweest.

Er zijn mogelijkheden voor een stadswandeling of rondleiding over Heijplaat en RDM Rotterdam. De stadswandelingen die aangeboden worden zijn samengesteld en worden begeleid in samenwerking met stichting Historisch Heijplaat, stichting Duurzaam Heijplaat en stichting Verhalenboot.

Uw gids daarbij is Nico Prins, de Rotterdamse Stadsverteller. Nico woont en werkt zijn leven lang al in en tussen de Rotterdamse havens. Hij kan daar niet alleen entousiaist over vertellen, maar hij kan ook verbanden leggen tussen lokale en mundiale ontwikkelingen en hij kent het verhaal van de ontwikkeling van de stad. Nico deelt zijn kennis en ervaring met enthousiasme en veel typisch droge Rotterdamse humor. De afgelopen 14 jaar is hij actief geweest in de herstructurering van Groot Heijplaat als vertegenwoordiger van de bewoners.

Manier van werken:

Nico kan thema’s desgewenst meer aandacht geven gedurende de wandeling. Er wordt rekening gehouden met eventuele programma’s  voor en na de rondleiding over het dorp. De manier van werken is interactief, maar vrijblijvend en ontspannen genoeg om er  voor iedereen een aangename Heijplaatse Stadswandeling van te maken.

Voor wie?

Zowel Particulieren als bedrijven en instanties kunnen bij ons terecht voor een recreatieve rondleiding met een educatieve karakter of een educatieve rondleiding met een recreatief karakter.

Alternatieven

Een slecht weer escape die niet teveel kosten met zich meebrengt is vaak ook nog wel te regelen, want een wandeling bij regen is bij voorbaat geen succes.

In geval van verandering in de planning waardoor het bezoek aan Heijplaat/RDM niet mogelijk is, bestaat altijd de mogelijkheid om iets op een andere interessante plek in Rotterdam te organiseren. In dat geval maakt Nico er een leuke en interessante lezing van over de ontwikkeling van de stad, toegespitst op b.v. de huidige duurzame ontwikkelingen.

U kunt het verhaal ook op een ander manier beleven. Het kan bv. ook met ondersteuning van beeldmateriaal in samenwerking met Stichting Historisch Heijplaat, of onder het genot van een uitstekende maaltijd of borrel, het is allemaal mogelijk.

Andere rondleidingen die verzorgd worden door de Stadsverteller:

  • Zwerftocht door en langs de kades van de Rotterdamse havens.
  • Zwerftocht door de havens van Rotterdam.
  • Stadswandeling over de Wilhelminapier, het nieuwe Manhatten aan de Maas en langs de Rijn- en Maashaven, de twee grote stadshavens van Rotterdam, een gebied waar veel verandert.

Kosten en contact

De kosten van het gidsen zijn voor een groep tot 20 personen 75 euro per uur ex btw (6%). Daarvoor maken wij gewoon een keurige rekening.

voor contact 06 111 01 854 of email info@heijplaat.com
bel of mail voor informatie naar de mogelijkheden.

Nico Prins
Sirrahstraat 3
3089 PS  Heijplaat