STADSWANDELING

Heijplaat is één van de best verstopte geheimen van Rotterdam. Het dorp is een rustieke oase midden tussen het kloppend hart van de wereldeconomie. Door de bijzondere architectuur en karakteristieke sfeer van het 100 jaar oude tuindorp met een rijke cultuurhistorisch achtergrond, is de status van beschermd stadsgezicht nog slechts een kwestie van tijd. Het oude maakt hier plaats voor het nieuwe. U kent Rotterdam nog niet als u nog nooit op Heijplaat bent geweest.

Er zijn mogelijkheden voor een stadswandeling of rondleiding over Heijplaat en RDM Rotterdam. De stadswandeling is ontwikkeld en wordt uitgevoerd in samenwerking met stichting Historisch Heijplaat, Duurzaam Heijplaat en Stichting Verhalenboot.

Uw gids daarbij is Nico Prins, de Rotterdamse Stadsverteller. Nico is een oudgediende die zijn leven lang in het gebied woont en werkt. Daarnaast is Nico inmiddels al weer 25 jaar professioneel verhalenverteller. Er was een tijd dat hij stad en land, grote festivals en huiskamers afreisde om zijn verhalen te delen. Hij is daardoor o.a. goed gaan begrijpen wat voor publiek hij voor zich heeft en hij weet als geen ander hoe het komt dat zijn woonomgeving er zo uit ziet als nu. Hij kan daar niet alleen mooi over vertellen, maar hij kan ook verbanden leggen tussen lokale en mundiale ontwikkelingen. Het is tof om tussen de havens van Rotterdam te wonen en Heijplaat is een open lucht museum van de stad Rotterdam als je weet wat je ziet. Nico deelt zijn kennis en ervaring daarover met enthousiasme en veel typisch droge Rotterdamse humor. Hij kent het verhaal van de ontwikkeling van de stad en het Rijnmond gebied met alle ins en outs. Hij maakte daar zelfs een voorstelling over die heet 1000 jaar lief en leed tussen Rotte en Maas. De laatste 14 jaar is hij als vertegenwoordiger van de bewoners bijzonder actief geweest in de herstructurering van Groot Heijplaat waarin hij voor het monitoren van de gewenste duurzaam ontwikkelen nog steeds een bijzondere en duidelijke rol speelt. 

Manier van werken:

Nico kan thema’s desgewenst meer aandacht geven gedurende de wandeling. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele programma’s  voor en na de rondleiding over het dorp. De manier van werken is interactief, maar vrijblijvend en ontspannen genoeg om er  voor iedereen een aangename wandeling van te maken waarbij veel van de gading van het publiek te zien en te horen is in een bijzonder dorp.

Voor wie?

Zowel Particulieren als bedrijven en instanties kunnen bij ons terecht voor een recreatieve rondleiding met een educatieve karakter of een educatieve rondleiding met een recreatief karakter, u vraagt en wij draaien.

Alternatieven

Een slecht weer escape die niet teveel kosten met zich meebrengt is vaak ook nog wel te regelen, want een wandeling bij regen is bij voorbaat geen succes.

In geval van verandering in de planning waardoor het bezoek aan Heijplaat/RDM niet mogelijk is, bestaat altijd de mogelijkheid om iets op een andere interessante plek in Rotterdam te organiseren. In dat geval maakt Nico er een leuke en interessante lezing van over de ontwikkeling van de stad, toegespitst op b.v. de huidige duurzame ontwikkelingen.

U kunt het verhaal ook op een ander manier beleven. Het kan bv. ook met ondersteuning van beeldmateriaal in samenwerking met Stichting Historisch Heijplaat, of onder het genot van een uitstekende maaltijd of borrel, het is allemaal mogelijk.

Andere rondleidingen die verzorgd worden door de Stadsverteller:
Zwerftocht door en langs de kades van de Rotterdamse havens.
Stadswandeling over de Wilhelminapier, het nieuwe Manhatten aan de Maas, en langs de Rijn- en Maashaven, de twee grote stadshavens van Rotterdam, een gebied waar zich grote veranderingen voltrekken enmogelijkheden en de problemen rond de wenselijke duurzame ontwikkeling van de Stadshavens zich duidelijk manifesteren.

Kosten en contact

De kosten van het gidsen zijn voor een groep tot 20 personen 75 euro per uur ex btw (6%). Daarvoor maken wij gewoon een keurige rekening.

voor contact 06 111 01 854 of email info@heijplaat.com

bel of mail voor informatie naar de mogelijkheden:

Nico Prins
Sirrahstraat 3
3089 PS  Heijplaat
tel 06 111 01 854
email info@heijplaat.com