Vliegensoap gaat door!

19 december 2018 vandaag krijgt de redactie het verslag binnen van de laatste bijeenkomst over vliegenoverlast. Het wordt echt een vervolgverhaal.

Vandaag of morgen krijgen de inwoners van Heijplaat een uitnodiging voor een bewonersavond die gaat over de vliegenoverlast. Zodra wij de uitnodiging ergens zien zullen we deze zeker plaatste, maar we plaatsten wel het onderzoeksrapport van de deskundigen die in opdracht van de gemeente een onderzoek hebben verricht. In de PDF het hele rapport.

29 oktober 2018 Al een tijd worden de inwoners van Heijplaat gek van de vliegen. Na lang en veel en luidruchtig aan de bel trekken is het geluk aandacht voor deze overlast te krijgen en de overheid ging zich er mee bemoeien, er werden onderzoeken opgestart........maar de oplossing is nog ver te zoeken. Als verslaggever van de vele onderwerpen die op Heijplaat spelen, denkt heijplaat.com heel af en toe een hoofdstuk te kunnen afsluiten, maar de vliegenoverlast wordt nu toch echt een ware soap. klik hier

Wij hopen voor de bewoner die hier last van ondervonden dat het binnenkort afgelopen is met de vliegenplaag. Voor hen is duidelijk waar het vandaan komt, landelijke onderzoeken tonen aan dat ze gelijk hebben maar het begint er steeds meer op te lijken dat Rotterdamse instanties verder keutelen zonder enig resultaat dat hoort bij een stad van weinig woorden maar daden.

Begin mei 2018

De zomer staat voor de deur. Het wordt mooi weer. Voor velen reden tot blijdschap. B.b.q. uit de schuur, tuinstoelen naar buiten en lekker genieten in de tuin na gedane arbeid. Helaas is dit voor veel mensen op Heijplaat niet mogelijk. Zij worden al een paar jaar geteisterd door vliegen als het mooi weer is. Klagen helpt tot nu toe niet zoveel, de ambtelijke molens draaien traag en de controlerende instanties lijken er alles aan te doen om gedegen onderzoek te frustreren. Het lijkt er echter ook op dat de maat bij de bewoners vol is. Ze twitteren er lustig op los en steken hun commentaar niet meer onder stoelen of banken. Volgens hen staat als een paal boven water dat de overlast afkomstig is van Suez, een recycleboer aan de Waalhavenweg, de toevoerweg van en naar het dorp. De overlast is ontstaan toen dit bedrijf de productie opvoerde en ook verpakkingsmaterialen ging sorteren. De onderzoeken die gedaan zijn op last van de gemeente zijn uitgevoerd op een regenachtige dag, een moment waarop er geen sprake is van overlast. De uitslag van het onderzoek is echter wel bepalend voor het standpunt van handhavers en overheden die tot de conclusie gekomen zijn dat er geen sprake is van overlast en dat er geen verband gelegd kan worden tussen de vliegen en het afvalverwerkend bedrijf. In een zwakke poging om toch een schuldige te vinden werd er verwezen naar kliko’s die niet schoon zouden zijn en hondenpoep die niet opgeruimd wordt, dit weer tot grote frustratie van de bewoners van het dorp. Zij willen dat er gewoon serieus onderzocht wordt waar de vliegen vandaan komen, liever gisteren dan vandaag. De klacht is niet van de laatste tijd namelijk.

nos journaal juni 2017 op 13 minuut 50 over deze plaag klik hier

Dinsdag 8 mei 2018, lokale omroep over deze plaag: klik hier

11 mei in de krant dat gemeente stappen gaat ondernemen klik hier

voor uitgebreider nieuws over deze kwestie volg pagina Heijplaat/wet milieubeheer/overlast/vliegenoverlast, hierin uitgebreid resultaten onderzoeksrapport, bewonersbijeenkomst enz.