vliegen op Heijplaat landelijk nieuws

Al een eeuwigheid klagen de bewoners erover: stank en vliegen, afkomstig van het " Waalhaven complex " waar van Gansewinkel en Suez een aardige stapel vuilnis sorteren voor verder transport naar plaatsen waar het afval verwerkt wordt. De bewoners geven al heel lang aan dat ze niet gelukkig zijn met de ontwikkelingen langs de Waalhavenweg. Een opeenhoping van dit soort bedrijven geeft overlast en er ontstaan onveilige situaties. Het afgelopen jaar waren er vier branden bij van Gansewinkel. Klachten van bewoners werden voor het gevoel van de bewoners flink gebagatelliseerd, maar de bewoners blijven erop wijzen dat als het  daar een keer echt verkeerd gaat, een Moerdijk scenario niet ondenkbeeldig is, vooral omdat de inwoners van het dorp en de bezoekers van het RDM Rotterdam terrein dan als ratten in de val zitten. De bedrijven liggen aan de enige toegangsroute naar dorp en RDM. De bewoners zijn op zich wel blij met de ontwikkelingen op het RDM terrein, maar als men mikt op de 6.000 bezoekers per dag voor het terrein, mogen de instanties die daaraan werken minimaal garant staan voor de veiligheid van hun bezoekers.
"Laten we hopen dat we op die manier nooit het landelijk nieuws halen. " was de uitspraak van een Heijplater, "dit is al erg genoeg."
Wat hier gebeurt heeft weinig te maken met het voornemen om Heijplaat en omgeving duurzaam te herontwikkelen. Sommige inwoners moeten leven alsof ze naast een vuilnisbelt wonen. Met het warme weer krijgen ze voor de zoveelste zomer op een rij het irritante probleem van de vliegen erbij......en weer is toegezegd dat er een onderzoek komt.

klik hier  bij 13 minuut en 50 seconden