laatste update augustus 2016

WINKELS

Supermarkt

Er was tot 1 juli 2017 een supermarkt op het dorp waar vrijwel alles te krijgen was. Speciaal waren de vers belegde broodjes. Jan en alleman wist de vers afdeling te vinden achterin de winkel, waar de vers gebakken broodjes werden belegd waar u bij stond.
Koster en Dochters was centraal gelegen in het dorp op het Zeven Provinciën Plein 6. Helaas moest ook deze voorziening uit het dorp verdwijnen. Ook hier zijn afspraken tussen bewoners/ondernemers op Heijplaat en stakeholders in de herstructurering van Heijplaat niet nagekomen en moest deze ondernemer na lang tobben uiteindelijk de deuren sluiten.

Noot: uit recentelijk schrijven van B&W van Rotterdam blijkt:  wordt de supermarkt na 2018 opgekocht door de gemeente en gesloopt tbv nieuwbouw. Er is overeengekomen dat tot dan de huidige exploitant zal zorg dragen voor continuïteit van activiteiten van de supermarkt. Over wat er daarna gebeurd is nog niets bekend.

Thuiskapster

Wilt u een betaalbare en ervaren dames- en herenkapper aan huis? Bel gerust voor een afspraak met Karin Michilsen. 06-30010066. Knippen kinderen tot 12 jaar 10 euro, volwassenen  va. 15.00 euro. ook voor föhnen, watergolven en permanenten. Vaste werkdagen op Heijplaat is de vrijdag, indien gewenst ook op donderdag.

Bakker bakkerij vd Lee, Alcorplein 10, open van 08.00 uur tot 12.00 uur maandag t/m zaterdag

Apotheek klik hier Victorieuxstraat 80 tel 010-4814197

openingstijden vrijdag t/m maandag van 12.00 tot 15.00 uur

Atelier DiFranci klik hier

Verder is er een ruilpunt klik hier,

een boeken voor blik ruilwinkel waar u o.a. tweede hands boeken kunt ruilen voor een tas boodschappen die dan weer bestemd zijn voor de voedselbank. Boeken Blikken zit in de plint van de Heijse Blick, aan de westkant.

Voor uw andere boodschappen...

....en supermarkten moeten de Heijplaters naar Charlois. Slinge en Zuidplein zijn goed bereikbaar met bus 68.

Weekmarkt:

Weekmarkt Er is op de Asterlo in Zuidwijk elke vrijdag weekmarkt. klik hier

Voor de liefhebber van biologische producten:

Voor de liefhebbers van biologische producten vermelden we speciaal de winkels in de omgeving waar u terecht kunt voor uw boodschappen.

Groenteman Koudstaal & Visser, Asterlo 9 tel 010-2939283

Scharrelslager Bontebal, Asterlo 15 - 17 klik hier

G&W gezondheidswinkel GEA, ook voor biologisch brood Asterlo 19-23 klik hier, geëxploiteerd door een inwoner van Heijplaat.

Zorgboerderij Buytenhof, Rijsdijk 98 te Rhoon voor uw biologische groenten, vlees en andere leuke producten klik hier