Fimpjes op tv, you tube enz. op, over en met bewoners van Heijplaat

NICO PRINS loop rondje dorp in 2007 klik hier

NICO PRINS maakte een verhaal “Heijplaat in de vaart der Volkeren” dat gedraaid werd op een dag dat Nico in samenwerking met Rob Lampen het dorp liet “zien” aan 300 blinden en slechtzienden. klik hier

OPERATIE HEIJPLAAT klik hier
Mei 2012 verfilmde een student van de Hoge School zijn visie op de ontwikkelingen op Heijplaat, waarbij hij de stakeholders de rol van chirurg laat spelen en Heijplaat als een patiënt op de operatietafel ligt.Centraal thema: wat wordt de toekomst van Heijplaat. Onderwerpen: Heijse Blick, Verbindingsweg RDM West, IKS gelden, bezorgde bewoners en een onzekere toekomst voor het dorp.

ROB BOELHOUWER klik hier
Rob maakte in 2012 een filmimpressie met voice over over het dorp. Bewoners vertellen over vroeger.

BASTIAAN SCHOENMAKERS ging met fototoestel het dorp rond over het dorp in 2013 klik hier

TUNDRA387 Sfeerbeelden Heijsehaven, opnames met drone 2014 klik hier

NICO PRINS zette op een zondag in dec. 2015 zette de camera aan op weg naar huis met de auto. klik hier

MENSJESRECHTEN
uitgezonden 11 maart 2018 om 19:25 uur klik hier
Max, Emre, Jash, David en Hilson. Vijf vrienden uit dezelfde klas, allemaal geboren in Nederland maar ieder met totaal andere afkomst: Hollands, Turks, Surinaams, Syrisch en Chinees. Maar voor de hechte vriendengroep doen die verschillen er niet toe, hun dagelijkse omgeving is gelijk. Ze wonen op Heijplaat, een arbeiderswijk verscholen in het immense havengebied van Rotterdam, letterlijk tussen de zeecontainers en de reusachtige schepen. Hier brengen ze al hun vrije tijd met elkaar door. Er is niet veel voor kinderen te doen en dit maakt de vriendschap extra belangrijk. Hoe is het om te leven in deze mini-maatschappij met alle verschillen in cultuur en religie en vooroordelen die er zijn? De jongens weten in ieder geval één ding zeker: zij kiezen voor vriendschap en wat hen verbindt: hun leven als echte Heijplaters, dat soms wel heel saai is.

JAPIO STEL, HET DORP WAAR IK GEBOREN BEN
in 2019 Van facebook pagina gevist over Heijplaat, fotoserie met tekst over het dorp klik hier

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!