Heijplaatstraat

Voor de hy of de Heye ontstond langzamerhand een zandplaat, de Heijplaat genoemd.

De gemeenteraad besloot 5 juni 1913 aan de Rotterdamsche Droogdok Mij, die zich daar in 1902 gevestigd had, een gedeelte aan de Boven Heijplaat voor 75 jaar in erfpacht te geven voor de stichting van arbeiderswoningen. Door Bouwmaatschappij Heijplaat is toen het tuindorp Heijplaat gesticht

2 reacties

  1. Ik heb het verwerkt

    • Anneke de Regt-van Vlaanderen op 4 januari 2023 om 19:11
    • Reageer

    Links ben niet ik, Anneke van Vlaanderen, maar mijn moeder Adri (van Vlaanderen)- Korteweg, zij was een vriendin van Nel Kaasjager (rechts). In het midden staat inderdaad haar zus Annie Kaasjager. Ik ben wel degene die de foto heeft gemaakt.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!