Rob Lampen

Rob Lampen is een bekend gezicht Heijplaat. Hij werkte in de tijd nog voor de RDM werf en was één van de laatsten der Mohikanen toen hij na 25 dienstjaren voor de laatste keer de poort uit wandelde.
Later keerde hij vaak terug op het terrein met zijn camera om de veranderingen vast te leggen. Hij was één van de weinigen die officieel toestemming had om overal te mogen fotograferen. Ook in de tijd dat hij nog werknemer van de RDM werf was werd hij regelmatig door de directie gevraagd foto’s te maken.
Op het dorp was hij vaak met zijn camera te vinden bij georganiseerde evenementen en tijdens de herstructurering van het dorp heeft hij zorgvuldig alles gefilmd en gefotografeerd.

fotograferen tijdens een nationale jeux des boules wedstrijd op het RDM terrein 2014

Zijn verzameling van meer dan 60.000 foto’s is bijzonder, compleet en zorgvuldig gedocumenteerd.

Rob heeft er in 2007 voor gekozen om heijplaat.com te gebruiken om zijn foto’s te publiceren en leverde daarmee een grote bijdrage aan het succes van de site. De foto’s die nu op de site gezet worden blijven staan, dus er wordt nu door Rob gewerkt aan een permanente digitale expositie zodat iedereen altijd kan kijken en genieten van foto’s uit de oude doos.

In 2015 richtte hij Stichting Archief Historisch Heijplaat op in samenwerking met de toenmalige Vereniging van Wijkbewoners Heijplaat en Stichting Verhalenboot, met als doel zijn archief onder te brengen in een organisatie die met elkaar werkt om het meer toegankelijk te maken voor een groot publiek en er tegelijkertijd voor zorgen dat het toch wel echt iets van Heijplaat is en blijft.

Rob is actief op facebook als beheerder van de pagina van Stichting Archief Historisch Heijplaat
Hij maakte diverse DVD’s met daarop archiefbeelden van Heijplaat en de RDM.

Om contact op te nemen met Rob: roblampen@hotmail.com

klik hier om terug te gaan naar webmasters

2 reacties

 1. beste Rob Lampen,
  ik heb jouw naam van mijn overleden (pleeg)broer Fred Boekholt gekregen. Mijn naam is Carel Colijn. Ik zoek contact met je vanwege jullie beheer van de tekeningen van Fred’s vader Marinus Boekholt.
  Ik wil graag een keer bij je langs komen op het archief met de zus van Fred Boekholt, die aangrijpingspunten zoekt naar haar familie. is dit mogelijk?
  Mvg, Carel Colijn

  1. Beste Carel
   Sorry van het late bericht maar alsnog even nagekeken.
   Wij hebben diverse tekeningen van Marinus digitaal gekregen met de kanttekening dat als ik ze wil gebruiken eerst om toestemming moest vragen.
   Jullie zijn altijd welkom om bij mij langs te komen, laat me weten wanneer jullie willen komen
   m.v.g. Rob Lampen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!