Buurtvereniging Heijplaat

De buurtvereniging was een vereniging met een lange geschiedenis die begon bij de oprichting op 23 september 1924. Zij hadden lang hun clubhuis aan de Eemhavenweg.
Het clubhuis was eigendom van de vereniging en werd veel gebruikt. In de herstructurering van het dorp moest het clubhuis gesloopt worden, dat was al bekend toen de herstructurering in 2004 van start ging.
Er was toen sprake van het bouwen van een Clustervoorziening op het voormalige Platensorteerterrein, daar waar nu de loods van Condor staat. De Buurtvereniging werd de rol toebedacht als exploitant van de clustervoorziening en de speeltuin zou meeverhuizen die kant op. De plannen waren in een vergevorderd stadium voor de vereniging, zelfs de speeltoestellen voor de nieuwe speeltuin waren al uitgezocht. Men wachtte op groen licht om te bestellen toen tot grote verassing voor alle partijen het Havenbedrijf besloot het terrein aan diverse bedrijven te verhuren.
Wat voor de Buurtvereniging overbleef was een verhuizing naar het pand aan de Courzandseweg 51. Dat pand werd aangepast, maar werd geen eigendom van de vereniging. Op miraculeuze wijze werd er niets tot weinig geregeld als compensatie voor het verlies van het bezit van de vereniging. In het pand aan de Courzandseweg moest ook het Huis van de Wijk vorm krijgen, een ambitie van de deelgemeente Charlois die koste wat het kostte waargemaakt moest worden.
De Buurtvereniging Heijplaat stierf daarna een langzame dood en sloot 13 november 2020 definitief haar deuren.
Heijplaat is de vereniging veel dank verschuldigd voor de vele gezellige uren, leuke activiteiten, de jaarlijkse intocht van Sint Nicolaas, de vele malen dat diverse clubs en verenigingen de accommodatie mocht gebruiken voor bijeenkomsten en vergaderingen en daarbij gastvrij onthaald werden door de actieve vrijwilligers van de Buurtvereniging. Zij zullen gemist worden.

Onderkomen van de Buurtvereniging aan de Courzandseweg

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!