Stadswandeling ss Rotterdam – Hotel New York

Het gebied rond de Rijn- en de Maashaven in Rotterdam staat bekend vanwege de iconische en niet te stoppen nieuwbouw, bruggen en grootschalige stadsvernieuwingsprojecten. Daarnaast is er de roemruchte geschiedenis van dit stadsdeel. Een geschiedenis die ver terug gaat en zelfs ouder is dan de spreekwoordelijke weg naar Kralingen.

Vooral in Hotel New York is de historie tastbaar. Veel Rotterdammers zijn trots op het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Het pand staat nu bekend als Hotel New York en heeft de status van Rijksmonument. Het lijkt een vreemde eend in de bijt op de huidige Wilhelminapier, maar schijn bedriegt.

Op stap met de hotelportier

Maak met de portier van Hotel New York een stadswandeling. In een ontspannen wandeling over de Wilhelmina pier en door Katendrecht zal door het verhaal van de portier duidelijk worden wat voor cruciale rol die plek altijd gespeeld heeft in de grootstedelijke ontwikkeling van Rotterdam. Je wordt bij deze rondleiding niet doodgegooid met jaartallen en namen die we binnen drie tellen weer vergeten, maar je wordt getrakteerd op een verhelderend verhaal met op de achtergrond het fascinerende decor van Katendrecht, de Wilhelminapier en stadshavens in transitie. De portier verstaat de kunst van verhalen vertellen. Hij doet dat met veel typische droge Rotterdamse humor op een heel natuurlijke manier waardoor de hele stad echt tot leven komt.

Wat kan je verwachten?

  • We laten je Rotterdam zien door de ogen van gewone bewoners en ondernemers
  • Hotelportier Nico is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit bruisende stadsdeel
  • De stadswandeling heeft een zeer hoog recreatief gehalte met een educatief element
  • Uw gids is één van de beste vertellers van de stad en is zelf lange tijd actief geweest binnen de stadsvernieuwing
  • We hebben het niet alleen over geschiedenis, maar nemen ook een kijkje in de toekomst
  • De stadswandeling wordt zoveel mogelijk op maat samengesteld
  • Uit te breiden met een zwerftocht langs de stadshavens tussen RDM/Heijplaat en Wilhelminapier incl. lunch en diner.

Neem contact op voor meer informatie met het reserveringskantoor van Hotel New York
of reageer via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina.

klik hier om terug te gaan naar stadswandelingen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!