Verantwoording

Kopfoto: uit het Afsprakenkader, één van de documenten uit onze archieven waaruit de redactie haar informatie haalt.

De inhoud van deze site wordt voor een groot gedeelte bepaald door de initiatiefnemer, in dit geval Nico Prins. Nico staat ook wel bekend als “de Verhalenman”. Hij is al heel lang professioneel Verhalenverteller en dit is een mooie manier om het verhaal over Heijplaat te vertellen.
Rob Lampen is verantwoordelijk voor het gedeelte van Historisch Heijplaat. Beide heren hebben kennis van zaken als het gaat om Heijplaat.

Inhoud kan niet gekopieerd worden!
In tegenstelling tot de vorige versies van deze site, is er bij deze (derde) versie van de site gekozen om de informatie te blokkeren. Dat betekent dat zowel onze eigen tekst als foto’s niet gekopieerd kunnen worden.
De foto’s blijven op de site staan zodat ze altijd beschikbaar zijn en blijven als je ze wilt bekijken. Kopiëren zou ook weinig zin hebben daar het formaat heel klein is, net groot genoeg om goed scherp op de site te staan, maar dusdanig klein dat ook met een enorme hoeveelheid foto’s de site soepel blijft laten lopen.

Hoe kom ik wel aan een kopie van een foto
Wil je persé een foto in de eigen verzameling hebben of om ingelijst aan iemand cadeau te doen, dan is dat mogelijk. Ook hele series of gedeeltes daarvan zijn verkrijgbaar. Tegen een kleine vergoeding zorgen we dat ze naar je toekomen op het grootste formaat dat ons ter beschikking staat.
De vergoeding vragen we absoluut niet omdat we er rijk van willen worden of er iets op willen verdienen. Om je even een idee te geven van de kosten die wij maken om iedereen te laten genieten van wat we in huis hebben: alleen het opzetten van deze site heeft ons zeer ruim meer dan 1.000 euro gekost en verder zijn er de jaarlijkse kosten voor technisch ondersteuning en hosting om nog niet te spreken over de apparatuur die nodig is om het te produceren. De teksten en de foto’s worden gedeeltelijk ook elders gebruikt en zijn eigendom van de auteur.

Informatiebronnen
Voor onze informatie maken we gebruik van diverse bronnen zoals verschenen rapporten, onderzoeken, beleidsstukken, structuurvisies, verslagen en correspondentie en de vele email berichten uit onze archieven die beschikbaar zijn gesteld door mensen die via diverse activiteiten en kanalen altijd zeer nauw betrokken zijn geweest bij alles rond het verhaal van Heijplaat en de RDM werf door de jaren heen.

Noemen van namen
Het noemen van namen in de geschreven tekst vonden we als redactie een lastige. Besloten is dat mensen die ooit een democratisch gekozen openbare functie bekleedden, vrijwillig of professioneel, er niet altijd aan ontkomen.

1 reactie

  • Arie Verseveld op 18 februari 2021 om 15:35
  • Reageer

  Goedenmiddag
  Ik heb wat zwart wit foto’s van de bouw van diverse woningen type 1 – 2 en galerij woningen
  Oa de gelderstraat van kinsbergenstraat in heiplaat
  Heeft u hier intresse in
  Vriendelijke groet
  Arie Verseveld

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!