Rondleiding Heijplaat/RDM

Heijplaat wordt ook wel het beste verstopte geheim van Rotterdam genoemd. Dit nog enige echte havendorp in de stad Rotterdam is als een open lucht museum waar een tentoonstelling is over 100 jaar industriële ontwikkeling, schaalvergroting en grootscheepse veranderingen in een havenstad. Je kent Rotterdam echt nog niet als je nooit op Heijplaat bent geweest.

Maar Heijplaat gaat pas echt leven als je er doorheen wandelt of fietst met een gids die de verhalen kent uit verleden, heden en toekomst.

Archief Historisch Heijplaat verzorgt in samenwerking met stichting Verhalenboot diverse programma’s om op een aangename manier kennis te maken met Heijplaat, een groene oase van rust, een dorp met verrassende architectuur waar het hier en daar net lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan in het oude tuindorp. Daarnaast is er nieuwbouw die aan alle eisen van de moderne tijd tegemoet komt en dat alles is te vinden te midden van het bonkend en ronkend hart van de wereldeconomie. Alles bij elkaar een schitterend stukje industrieel erfgoed uit de vorige eeuw.

Archief Historisch Heijplaat verzorgt:

 • Stadswandeling in gebied Groot Heijplaat
 • Rondleiding door dorp, RDM en Quarantaine Inrichting
 • Uitgebreide presentaties en lezingen met beeldmateriaal
 • Zwerftochten door het gebied Groot Heijplaat
 • Alles kan in combinatie met lunch, diner, picknick enz.
 • Altijd een slecht weer programma bij de hand
 • alle programma’s worden begeleid door een uitstekende gids die van de hoed en de rand weet.

Manier van werken

Ons motto is: u vraagt en wij draaien! Wilt u een educatieve rondleiding of stadswandeling op thema? Dat verzorgen onze gidsen zonder het recreatieve element uit het oog te verliezen.
Wilt u een recreatieve zwerftocht? Dan zorgen onze gidsen er voor dat het ook educatief is en dat Heijplaat nooit meer vergeten wordt door de deelnemers.

De programma’s zijn geschikt voor zowel zakelijke- als particuliere uitstapjes.
Verder is de sfeer informeel en ontspannen. Voor elke deelnemer is de kennismaking met Heijplaat die hier geboden wordt een aangenaam verpozen in een gastvrije en verrassende omgeving, uw gidsen zijn echte Rotterdammers. Dat is goed te merken aan hun gebruik van de typische Rotterdamse nuchterheid en -droge humor.

De gidsen komen uit de stal van stichting Archief Historisch Heijplaat en Stichting Verhalenboot. Deze samenwerking garandeert deskundigheid als het gaat om vertellen en als het gaat over kennis over verleden, heden en toekomst.

Een greep uit de andere mogelijkheden:

·  Zwerftocht door en langs de kades van de Rotterdamse havens (dag of dagdeel)
·  Zwerftocht door de havens van Rotterdam van Brienenoordbrug tot aan Maasvlakte 2. (dagdeel, mogelijk in combinatie met picknick, bbq of lunch onderweg)
·  Stadswandeling vanuit Hotel New York over de Wilhelminapier, het nieuwe Manhattan aan de Maas, en Katendrecht, langs de Rijn- en Maashaven, de twee grote stadshavens van Rotterdam, richting het ss Rotterdam. Een bijzonder gebied waar veel verandert en waar veel over te vertellen valt. Maak kennis met de wereld van emigratie en innovatie! ( minimaal 2 uur, mogelijkheid tot langer programma inclusief lunch, borrel of diner )
·  Picknick op verrassende plek ergens in één van de havengebieden, gekoppeld aan een speurtocht met de auto voor niet al te grote groepen.

Kosten

De kosten voor de gids voor een groep tot 20 personen zijn 75 euro per uur,
voor grotere groepen geldt een toeslag van 25 euro per uur.
Dit tarief is voor de eerste twee uur, voor de volgende uren wordt 50 euro per uur gerekend, ongeacht de grootte van de groep
Dit tarief is uiteraard buiten de extra kosten voor consumpties, huur locatie bij slecht weer, maaltijden, vervoer enz.
Vraag naar de mogelijkheden of geef je wensen door en wij maken een offerte voor een totaalprogramma.

voor contact

Nico Prins
Sirrahstraat 3
3089 PS  Heijplaat

06 111 01 854 of email info@heijplaat.com

U kunt ook een reactie achterlaten op dit bericht.

klik hier om terug te gaan naar Stadswandelingen

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Alie van Efferen-Molendijk op 2 augustus 2020 om 10:35
  • Reageer

  Mijn geboorteplaats is Heijplaat, streefkerkstraat in de houten huisjes, bij mijn opa en oma Berkelaar. Na 2 jaar zijn mijn ouders en ik in Pernis gaan wonen. Nu is mijn vraag of het mogelijk is om met onze kinderen en partners een rondleiding te doen op Heijplaat, via radio Rijnmond heb ik zo iets vernomen. Zo ja, welke data is dit mogelijk? Mijn opa, ooms, overgrootvader dhr. Witter en schoonvader werkte bij de RDM.

 1. Goedemiddag Alie,
  in principe zijn de rondleidingen vrijwel altijd op een door uw gewenst moment mogelijk. Onze gidsen werken vanuit stichting Historisch Heijplaat en hebben een flexibele agenda waarin veel geschoven kan worden, dus ons motto is: u vraagt en wij draaien. Dat geldt niet alleen voor het tijdstip, maar ook voor het onderwerp dat u belicht wilt zien.
  De door u te betalen vergoeding komt te goede stichting Historisch Heijplaat.
  met vriendelijke groet
  Nico

 2. was super hoe het liep, erg blij mee. M, en ik ook, was erg onder de indruk van wat je allemaal wist en op welke manier je dat verteld ook. Erg leuk!

  met vriendelijke groet
  M.

 3. Hartstikke bedankt voor de mooie middag. we hebben een leerzame middag gehad en zijn met een goed gevoel thuisgekomen.
  groeten van B

  (bedrijf uit Groningen Proces Managers in Ruimtelijke ontwikkeling die van onze Nico een rondleiding hebben gehad van 4 uur)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!