Nieuwbouw Algemeen

De opzet van de herstructurering van het dorp (2005) was om in het oude dorp een aantal blokken te vervangen. Het na oorlogse dorp ten westen van de Courzandse weg werd in z’n geheel gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Sloop en nieuwbouw zou blok voor blok gedaan worden om te voorkomen dat bewoners verplicht uit moesten verhuizen en het dorp leeg zou lopen waardoor het bestaansrecht van de voorzieningen onder druk zou komen te staan. De hele herstructurering had in 2011 klaar moeten zijn volgens de eerste plannen.

Woonbron is de eigenaar van alle huurwoningen op het dorp en zou de uitvoerende partij zijn. Het ging om grofweg 300 woningen. Er zouden 100 sociale huurwoningen teruggebouwd worden, 100 vrije sector huurwoningen en 100 koopwoningen.

Wat is er gesloopt en wat is er aan nieuwbouw gerealiseerd:

Er zijn een aantal blokken in het oude dorp vervangen door Woonbron
Het naoorlogse dorp is gesloopt door Woonbron
De Heijse Blick is gebouwd door Woonbron
De uitbreiding van de Wijde Blick is gerealiseerd door Woonbron

Wat wordt er nog aan nieuwbouw gerealiseerd:

Op dit (2020) moment maakt de firma van Ommen en de Groot grote vorderingen met de nieuwbouw waar ooit het naoorlogse dorp stond. In totaal worden daar 170 nul op de meter (koop)woningen gerealiseerd.

2 reacties

  • paul haagoort op 7 maart 2021 om 17:46

  Hallo
  worden er nog appartementen gebouwd op heyplaat .

  gr paul

  1. Hallo Paul,
   Er wordt gebouwd door van Ommen en de Groot, alles te vinden in het verborgen geheim. ff googlen

   met vriendelijke groet

   Nico

Reacties zijn uitgeschakeld.

error: Content is protected !!