Wijde Blick

In 2008 was er een grote financiële crisis. Overal werd de bouw stop gelegd en in Rotterdam werden er een paar projecten aangewezen die wel door gingen. Eén daarvan was de realisatie van de Wijde Blick. In principe is de Wijde Blick een uitbreiding van de seniorenwoningen. Samen zou het een complex worden met een eigen binnentuin en parkeergelegenheid.

Hiervoor moest het voormalige wijkcentrum wijken. Dat gaf nogal wat weerstand omdat hiermee een mooie wijkaccommodatie verloren ging. Tevens zouden de twee gastvrouwen verdwijnen van het dorp. Zij zorgden dat het wijkcentrum een inloopfunctie had, er kon elke dag een kopje koffie of een biertje gehaald worden, er stond een grote biljart tafel, er kon gekopieerd worden, de zaal kon afgehuurd worden voor een feestje en er waren regelmatig activiteiten en er werd vergaderd als dat nodig was. Buiten was er een mooie tuin en een jeux de boules baan. Tevens waren er kantoren voor de Vereniging van Wijkbewoners/Huurders en er was een kantoor van Charlois Welzijn met daarin Opbouwwerk en de sociale raadsvrouw had er haar kantoor. De kelders werden gebruikt als opslag voor spullen die gebruikt werden voor de viering van Koninginnedag en andere dorpsevenementen. Het klink allemaal een beetje dorps, maar Heijplaat is ook een dorp. Er was echter beloofd dat er een voorzieningencluster zou komen op het voormalige platensorteerterrein van de RDM, op de plek waar nu de loods van Condor staat, dus het dorp legde zich erbij neer en was ook blij dat er eindelijk gebouwd ging worden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!