Makersdistrict

klik hier voor website

Hierboven een mooie overzicht van het Makers District, M4H en de RDM. Dit is natuurlijk slechts een deel van het hele Stadshavens gebied. Onder andere het gebied rond de Maas- en Rijnhaven hoort er ook bij.
Samen vormen de Stadshavens een gebied waar veel innovatie plaats vindt.
In het begin van de herstructurering van de Stadshavens hoorde Heijplaat ook bij de grote herontwikkelingsplannen. Voor gebied Groot Heijplaat was de planning in eerste instantie dat de opstallen op het RDM terrein gesloopt zouden worden en plaats zouden maken voor woningbouw. De Waal- en de Eemhaven deden ook mee in de planning voor vernieuwing en verandering. De grote uitdaging voor de stad was toen om een compleet nieuw stadshart te creëren.

Voortschrijdend inzicht leerde in een later stadium dat de grote zeehavens rond Heijplaat voorlopig hun functie zullen behouden, dus de plannen werden bijgesteld en er werden nieuwe grenzen getrokken.
Het terrein met daarop de opstallen van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij kreeg een nieuw bestaan en werd omgedoopt tot Research, Design & Manufacturing. Kosten noch moeite werden vanaf dat moment gespaard om daar een succes van te maken. Heijplaat viel vanaf dat moment eigenlijk een beetje buiten de boot.

Toen na een aantal jaar op het RDM terrein de ontwikkeling goed op gang kwam is er meer aandacht uitgegaan naar het Vierhavengebied aan de Noordkant van de Nieuwe Maas. Samen vormen ze nu het Makersdistrict.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!