Maas- en Rijnhaven

Als we het hebben over de Stadshavens van Rotterdam horen de Rijnhaven en de Maashaven er zeker bij. Zeker rond de Rijnhaven is alles veranderd en de ontwikkelingen hebben een bijzonder gebied opgeleverd. Maar het is nog steeds niet klaar. Voor meer informatie over het gebied rond het “Manhattan aan de Maas” verwijzen wij u naar de site van de gemeente Rotterdam klik hier

Bijzonder is de connectie met Heijplaat/RDM werf. Op de foto hierboven ziet u het bekende Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. De Holland Amerika Lijn heeft de vlaggenschepen van hun vloot door de RDM werf laten bouwen. HET vlaggenschip was de Nieuw Amsterdam. Dat schip is na trouwe dienst uiteindelijk gesloopt. In de Maashaven ligt momenteel de ss Rotterdam, ook gebouwd door de RDM werf. dat schip doet momenteel dienst als hotel en restaurant.

Voor de ontwikkelingen rond de Maashaven klik hier

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!